Blahoslavená pritiahla mladých do Košíc

Vytlačiť

Odvážny rok, heslo prípravy na národné stretnutie mladých P18 v Prešove, vyvrcholil 1. septembra 2018 v Košiciach blahorečením mladej Anny Kolesárovej.

Životné heslo: "Radšej zomrieť, ako zhrešiť!", ktoré sa pripisuje sv. Dominikovi Sáviovi, už patrí aj Anke, ktorá radšej obetovala svoj mladý život, ako by mala poškvrniť svoju čistotu.  Kardinál Giovanni Angelo Beccia, prefekt Kongregácie pre kauzy svätých, pricestoval až do Košíc, aby zapísal našu mladú pannu do zoznamu blahoslavených.

Výprava z Námestova zložená z desiatich chlapcov a troch saleziánov, ktorí sa deň predtým zúčastnili Bodky v Levoči, a troch mladých dievčat si putovanie do Košíc predĺžili o jeden deň, aby navštíli saleziánske stredisko na košickom sídlisku Luník IX. Spoznali skutočnú realitu Rómov. Viacerí priznali, že predstavy o Luníku IX, ktoré sa zakladajú na správach z médií, sú sa od reality líšia. V nedeľu náš novokňaz, Peter Roth, celebroval v kostole Zmŕtvychvstalého Krista svoju prvú omšu. K Luníku ho viaže silné puto, keďže tu strávil ako asistent dva veľmi silné roky života.