Námestovčania na P18

Vytlačiť

Tridsaťpäťčlenná skupina z Námestova zareagovala na výzvu "Odvážneho roku" a vycestovala do Prešova, aby sa zúčastnila Národného stretnutia mládeže p18. 

Našu početnú námestovskú skupinu, tvorenú mladými od saleziánov a zverenkyňami s. Kristiány, doplnili mladí z Lokce. Cesta do Prešova bola náročná, keďže národný železničný dopravca nevyhovujúco reagoval na zvýšený dopyt. Ale, že dobrých ľudí sa všade veľa zmestí, sa presvedčil aj sprievodca, ktorý v Kysaku vyhlásil, že ani s obuvákom nenapcháme tú tisícku mladých do tých piatich vozňov. Podarilo sa, všetci sme dorazili do Prešova.

Hlavný program v športovej hale striedali katechézy otcov biskupov a stretnutia v 140 skupinách. V piatok sme síce dostali na obed len čistý chlieb, mladých živila našťastie radosť a spontánnosť, a tak nik nešomral. Naša skupina sa zúčastnila popoludnia angažovanosti v prešovskom saleziánskom stredisku, kde sa vytvorila atmosféra jednej veľkej rodiny. Sobotný popoludňajší program patril prevažne rehoľníkom, ktorí prezentovali svoje charizmatické črty v tridsiatke stánkov na prešovskom námestí. Nedeľa na tom istom námestí patrila záverečnej sv. omši.

Mladí odchádzali z Prešova povzbudení a odvážni. Všetci už typujú, že v ktorom slovenskom meste sa opäť stretneme v roku 1921.