Zlatí na Veľkom hokejbalovom turnaji

Vytlačiť

Počas druhého novembrového víkendu sa v Košiciach uskutočnil tradičný Veľký hokejbalový turnaj (VHT), ktorého sa tento rok zúčastnilo sedem tímov z celého Slovenska. VHT je určený pre chlapcov do 15 rokov a tradične sa koná v metropole Východu. Bojuje sa o putovnú trofej turnaja s názov Hokejbalista Pišta.

Samotné zápasy VHT sa začali v sobotu 9. novembra ráno, po svätej omši. Hráči už mali za sebou piatkový večerný program a absolvovanie povinných stanovísk ako je ubytovanie, registrácia a iné. Boje o umiestnenie v skupinách skončili ešte pred západom sobotňajšieho slnka a určili prvé dva tímy, ktoré postupovali do semifinále. Pri rozsvietených reflektoroch vymenili na ihrisku mladších hráčov ich tréneri a rozhodcovia, aby ukázali krásu hokejbalovej techniky a tímovej hry v exhibičnom zápase. Večerný program na VHT sa niesol v znamení bontónu, etiky a kultúry. Chlapci pri spoločnej večeri zanechali rukavice a hokejky a preukázali svoje zručnosti nie len v spoločenskom správaní, ale aj v tanečnom a hereckom umení. Nahodení do košieľ, kravát a sák vyzerali takmer ako slovenskí reprezentanti na oficiálnej recepcii. Chlapci mali pred turnajom urobiť reklamu na svätosť, tá námestovská sa celkom podarila.

Semifinálové zápasy a zápasy o umiestnenie sa odohrali v nedeľu dopoludnia. Zápas o tretie miesto a finále prebiehali už po svätých omšiach, atmosféru dotváral aj živý prenos na internet, ktorý sledovali diváci po celom Slovensku (VIDEO tu). Počas finále sa pridal aj komentár s takmer profesionálnou úrovňou. Do súboja o zlatú medialu sa podarilo prebojovať Banskej Bystrici a Námestovu. Nerozhodný stav 2:2 po riadnom hracom čase vo finále sa napokon podarilo chlapcom z Oravy rozhodnúť do jednej minúty počas nadstaveného času. Trofej hokejbalistu Pištu v novej prepravnej schránke so skladacím vozíkom, ktorú pripravili majstri z Novej Dubnice, tak nakoniec putovala do Námestova.

Výsledné poradie:
1. Námestovo
2. Banská Bystrica
3. Košice Kalvária
4. Nová Dubnica
5. Košice Tri hôrky
6. Bardejov
7. Prešov

Viac foto a info na stránke organizátora.