Zemiaková medaila pre našich hokejbalistov

Vytlačiť

Osem tímov z celého Slovenska pricestovalo druhý novembrový víkend do košického strediska Tri hôrky s cieľom preveriť svoje športové schopnosti a podať tie najlepšie výkony. Odhodlanie mladých saleziánskych športových talentov nezničil ani pretrvávajúci dážď, a tak v piatok večer zahájili slávnostnou svätou omšou 23. ročník Veľkého hokejbalového turnaja (VHT).

Sobotňajší deň odštartoval skorý budíček, po ktorom nasledovala ranná rozcvička. Už o 8:30 hvizd píšťalky odpískal úvodný zápas turnaja. Zápasy sa niesli v duchu fair play, čo bolo heslom samotného turnaja. Poobedňajší program pokračoval ďalšími šiestimi zápasmi v skupinách, ktorými sa ukončila základná časť turnaja. Vyčerpaní hráči však veľa času na regeneráciu nemali. Už o 16-tej hodine sa museli tí najlepší z nich postaviť na exhibičný zápas, proti výberu trénerov a saleziánov.
V nedeľu sa hráči prebudili do upršaného rána. Počas rannej svätej omše ich povzbudil provinciálny delegát pre pastoráciu mládeže don Ján Holubčík. Nasledovali štvrťfinálové zápasy, v ktorých už išlo o všetko. Naši chlapci nastúpili proti rovesníkom z Banskej Bystrice a napínavý duel priviedli do víťazného konca. V semifinále narazili na silnú Novú Dubnicu. Počas celého zápasu ťahali za kratší koniec a ani dvomi gólmi v závere nedokázali zvrátiť vývoj zápasu. V zápase o tretie miesto nastúpili naši proti chlapcom z Prešova. Tí mali veľmi razantný vstup do zápasu a už v druhej minúte viedli nad našimi 3:0 a zápas tak priviedli do víťazného konca. Naši chlapci si tak z turnaja odnášajú nepopulárnu zemiakovú medailu.
Finále patrilo tímom z Novej Dubnice a Bardejova. Dlhý a napínavý súboj s nezabudnuteľnými výkonmi hráčov z oboch tímov nakoniec priniesol víťazstvo a vytúžený putovný pohár Hokejbalistu Pištu Novej Dubnici.