Don Boscov recept na svätosť platí aj dnes

Vytlačiť

Sviatok sv. Jána Bosca, zakladateľa rehole saleziánov, sme oslávili odpustovou sv. omšou a akakémiou v dvoch predstaveniach za sebou.

Slávnostnej svätej omši z príležitosti sviatku sv. Jána Bosca predsedal a v homílii prítomných povzbudil don Stanislav Seman, ktorý bol pri zrode námestovskej komunity.

V nedeľu, 2. februára 2020, nás počas akadémie navštívil osobne don Bosco, aby konkretizoval minuloročný odkaz: "Svätosť je pre každého!" Počas predstavenia viedol svätec dialóg s mladým animátorom Patrikom, ktorému pomocou spomienok a príkladov zo svojho života chcel ukázať ako sa dá prežívať svätosť aj dnes prostredníctvom dvojčlena: "Dobrý kresťan a statočný občan". V tomto "nečakanom stretnutí" s otvoreným koncom sa prítomným divákom predstavili pod režisérskou taktovkou Moniky Laštíkovej a don Petra Rotha naše chlapčenské a dievčenské stretká a rodiny saleziánov spolupracovníkov. Bodku za prestavením dal príhovor otca direktora Jozefa Marka SDB, ktorý pripomenul osobnosť don Jozefa Sobotu, s ktorým sme sa nedávno rozlúčili.

Foto: Pavol a Filip Sestrenek