1. ročník Memoriálu don Jozefa Sobotu

Vytlačiť

Saleziáni don Bosca v Námestove zorganizovali pre chlapcov do 15 rokov 1. ročník futsalového turnaja O pohár dona Jozefa Sobotu, ktorý sa uskutočnil v športovej hale obce Bobrov.

Na turnaji sa zúčastnilo 6. mužstiev. O 5. miesto v skupine zabojovali tímy Vavrečka a Klin, nakoľko prehrali 4 zápasy. Tento súboj vyhrala Vavrečka s výsledným skóre 2:0. Mužstvo zo Zuberca vyhralo prvé dva zápasy, ale nakoniec ich výkon dostačoval len na 4. miesto. O napätie prvej časti turnaja sa postarali mužstvá RVG Trstená, Zubrohlava a Legendy, pretože ich výkony boli veľmi vyrovnané.

V prvom semifinále na seba narazili Legendy so Zubrohlavou, ktorá v skupine síce vyhrala 4:1, ale v krásnom semifinálovom zápase ju napokon porazili Legendy výsledkom 3:2. V druhom semifinálovom zápase bol favoritom tím RVG, ktorý zaslúžene po výhre 5:0 nad Zubercom postúpil do finále.

O 5. miesto si zahral Klin proti Vavrečke, ktorý sa tešil z prvej výhry na turnaji. Chlapci z Klina porazili Vavrečku 3:1 a to aj vďaka najmladšiemu brankárovi turnaja Kristiánovi Pisarčíkovi. Súboj o tretie miesto vyhrala Vavrečka, ktorá zdolala Zuberec presvedčivo 9:2. Finále medzi RVG a Legendami bolo napínavé až do samotného konca. Legendy zatlačili súpera na ich polovicu, ale vyrovnať sa im nepodarilo a tak prehrali tesne 2:1.

Najlepším brankárom turnaja sa stal Kristián Pisarčík z Klina a najlepším strelcom hráč zo Zubrohlavy Nikolas Palider. Zápasy rozhodoval Maroš Vorek.

Ďakujeme členom rodiny Vorekovej za vzorové zorganizovanie turnaja.