Chlapčenský tábor v znamení Vikingov

Začiatkom júla sa oravské lúky premenili na severské územia obývané legendami opradenými Vikingami, do ktorých vstúpilo sedemdesiat chlapcov spolu so svojimi animátormi.

Chlapci zažili krutého vládcu Asgera, ktorý bažil po nových územiach ako správny Viking. No nerátal s tým, že jeho vojenskí zajatci v podobe dvoch mierumilovných mníchov prekvasia tvrdé pohanské vikingské srdcia a prinesú tak posolstvo kresťanstva, ktoré Asgerov nástupca Harald príjme za svoje. Napokon sa obrátení Vikingovia vydajú do talianskych vôd, aby, na prosbu pápeža, bojovali proti kresťanským nepriateľom. Toľko z historického podkladu, ktorým sa inšpirovalo naše táborové dobrodružstvo.

Prvý deň patril rozdeleniu nových vikingských bojovníkov do šiestich kmeňov. Každý kmeň charakterizoval drevený štít. Druhý deň doobeda sa chlapci pripravovali na boj proti Angličanom na šiestich zaujímavých stanoviskách, z ktorých sa najväčšiemu záujmu tešili airsoft, lukostreľba, zdravotná príprava. Poobedná výprava proti Angličanom skončila síce víťazstvom Vikingov, ale zisk z anglických území kráľa neuspokojil. Tretí deň dopoludnia prežili skupinky v lese plnením zaujímavých úloh, za všetky spomenieme nájdenie najväčšej šišky, alebo pletenie najdlhšieho povrazu zo stebiel tráv. Poobede patrilo budovaniu osád. Štvrtý deň patril športovým turnajom a celotáborovému výmennému obchodovaniu. V piaty deň chlapci vytvorili najsilnejšie lode, s ktorými zaútočili proti pápežovým nepriateľom.

Na chlapcov čakala každý deň sv. omša, ranné modlitby v skupinách a spoločné večerné zhodnotenie dňa. Program mierne narušilo daždivé počasie, ale tvorivosť animátorov nedala nude šancu a pripravili pre chlapcov pútavé večerné programy.

Futbalový táborový turnaj vyhrala skupina oranžových (Snekkar) pod vedením animátorov Patrik Ončák, Martin Uhliarik  a Jakub Hurák. Prvé miesto v celotáborovej klasifikácii si odniesla červená skupina (Drakkar), ktorú ťahala najmladšia animátorská trojka Fero Uhliarik, Ondrej Poleta a Lukáš Pindják.

Saleziáni don Bosca - Slovenská provincia spracúva osobné údaje podľa zásad v súlade s platnou právnou úpravou  "Zabezpečenie ochrany osobných údajov Rímskokatolíckou cirkvou v Slovenskej republike" k dispozícii tu. Zodpovedná osoba - kontakt.

© 2018 Saleziáni Don Bosca v Námestove.. All Rights Reserved. Designed By Creative Center